friendly link - friendly link - friendly link - friendly link - friendly link - friendly link - friendly link - friendly link - friendly link
married-couple

Ποιες είναι οι ποιότητες που ενδυναμώνουν έναν γάμο;

Είναι πολλά εκείνα που έρχονται στο μυαλό όσον αφορά αυτό το θέμα, μα για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το να δίνεις προσοχή στον/στην σύζυγο σου είναι ζωτικής σημασίας. Απλά μιλώντας, το βασικό θέμα που δημιουργεί απόσταση μεταξύ ενός συζύγου με τη σύζυγο του είναι η έλλειψη προσοχής.

Στην παραβολή του Ιησού για τον σπορέα, Αυτός μιλάει για 30, 60 και 100 ως καρπό επιστροφής. Αλλά αυτό που προκαθορίζει τα διάφορα επίπεδα φανερώνεται στον Μάρκο 4:24 (Επεξηγηματική Γραφή): «Και Αυτός είπε σε εκείνους, προσέχετε αυτά που ακούτε. Το μέτρο (της σκέψης και μελέτης) που δίνετε (στην αλήθεια που ακούτε) θα είναι το μέτρο (της αρετής και της γνώσης) που θα επιστρέψει σε εσάς – και περισσότερο (άλλωστε) θα δοθεί σε εσάς που ακούτε».

Ουσιαστικά, ο βαθμός της προσοχής ή της σημασίας που τοποθετούμε πάνω σε ό,τι ακούμε (ή στην περίπτωση αυτή, το γάμο μας) προκαθορίζει την ποσότητα και την ποιότητα του καρπού που έχει παραχθεί.

Αν έχουμε έναν γάμο επιπέδου 30 αλλά επιθυμούμε έναν γάμο επιπέδου 60, θα χρειαστεί να επιταχύνουμε το βαθμό της προσοχής που δίνουμε στον/στην σύζυγο μας στη σχέση μας. (Και να μην περιμένουμε από τον/την σύζυγο μας να κάνει αυτός/αυτή την πρώτη κίνηση…!)

Μετά την απόφαση μας να αναβαθμίσουμε το γάμο μας, θα πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να εδραιώσουμε ένα πρότυπο του να είμαστε περισσότερο ευγενικοί και περισσότερο σκεπτικοί.

Θα πρέπει να δείχνουμε περισσότερο σεβασμό, περισσότερη ευγένεια, να απολογούμαστε πιο συχνά, να συγχωρούμε… αρκετά, πιάσατε την ιδέα. Κάνοντας αυτά τα πράγματα θα βοηθηθεί κάθε γάμος στο να αναπτυχθεί.

Αλλά εκτελώντας αυτές τις πράξεις δεν θα παραχθούν στιγμιαία αποτελέσματα. Για να είμαστε σίγουροι ότι προχωρούμε από το ένα επίπεδο στο άλλο, αυτό δεν θα είναι πιθανό χωρίς λίγο από τα παραπάνω σε καθημερινή και τακτική βάση.

Ποιες είναι οι ποιότητες που αποδυναμώνουν έναν γάμο;

Ακόμη μια φορά, αρκετά πράγματα έρχονται κατά νου. Μα ένα πράγμα που φαίνεται να ανασύρεται στην κορυφή είναι το να αγαπάς όπως ο κόσμος αγαπάει.

Υπάρχουν δύο είδη αγάπης στον κόσμο σήμερα: η αγάπη του κόσμου και η θεϊκή αγάπη. Εάν έχουμε έλλειψη κατανόησης σε καθέναν από τους τύπους αγάπης, θα βρούμε τους εαυτούς μας να αγαπούν όπως αγαπάει ο κόσμος και δεν θα το γνωρίζουμε καν. Το να αγαπάμε όπως αγαπάει ο κόσμος δεν θα παράγει τον ίδιο καρπό που θα παρήγαγε αν αγαπούσαμε με Θεϊκή αγάπη.

Ο Ιησούς εξήγησε πώς αγαπάει ο κόσμος στον Λουκά 6:32: «Και αν αγαπάτε εκείνους που σας αγαπούν, ποια χάρη οφείλεται σε σας; Επειδή, και οι αμαρτωλοί αγαπούν εκείνους που τους αγαπούν.»

Αυτό το εδάφιο ξεκαθαρίζει τον τρόπο που ο κόσμος αγαπάει σαν μια παλινδρομική αγάπη. Είναι μια αντιδραστική αγάπη. Ο κόσμος λέει ότι αν με αγαπάς, θα σε αγαπώ. Αν κάνεις καλό σε μένα, θα κάνω καλό σε σένα.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να κατέβεις από το επίπεδο 60 στο επίπεδο 30 στον γάμο είναι το να αγαπάς όπως ο κόσμος αγαπάει. Οι αδύναμοι γάμοι είναι αποτέλεσμα συζύγων που είναι αντιδραστικοί. Αυτοί απολογούνται μόνο όταν ο/η σύζυγος τους λέει «Συγγνώμη» πρώτος. Αυτοί μοιράζονται την καρδιά τους μόνο όταν ο/η σύζυγος τους ανοίγεται σε αυτούς. Αυτοί προσφέρουν κομπλιμέντα στον/στη σύζυγο τους όταν τους ωφελεί αυτό προσωπικά.

Ένας γάμος που συνεχώς αγαπάει όπως αγαπάει ο κόσμος θα καθρεπτίζει τον κόσμο περισσότερο από τον Δημιουργό αυτού του κόσμου.

 

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Συμπληρώστε σωστά τους αριθμούς *

© 2014 Logoschurch | Powered by Webkosmos
Top
Follow us: