Η σχέση με το Θεό δεν μοιάζει με καμία άλλη ανθρώπινη σχέση που έχεις ζήσει. Η αγάπη που Εκείνος έχει για εσένα είναι μοναδική, είναι μια αγάπη χωρίς όρους ( όχι βασισμένη σε προϋποθέσεις ). Ο Θεός σε αγαπάει επειδή σε αγαπάει.

Η Βίβλος μας αναφέρει: Α’ Ιωάννη 4: 9-10 «..Με τούτο φανερώθηκε η αγάπη του Θεού σε εμάς επειδή ο Θεός τον Υιό του τον μονογενή απέστειλε στον κόσμο για να ζήσουμε διαμέσου αυτού. Σε τούτο βρίσκεται η αγάπη όχι ότι εμείς αγαπήσαμε τον Θεό αλλά ότι Αυτός μας αγάπησε …

Ίσως μέχρι τώρα να έχεις βιώσει την αγάπη υπό όρους και προϋποθέσεις. Αυτό το είδος αγάπης εξαρτάται από τις δικές σου πράξεις. Αν στη δουλειά σου είσαι καλός , αν στη σχέση είσαι σωστός , αν στην παρέα είσαι ευχάριστος τότε είσαι άξιος να σε ‘αγαπούν’. Ο Θεός όμως δεν είναι έτσι. Όταν στη ζωή σου βάζεις το Χριστό, τότε έχεις βρει απόλυτη αγάπη και αποδοχή. .

Η αγάπη που ο Θεός έχει για σένα δεν εξαρτάται από την συμπεριφορά σου. Δεν υπάρχει τίποτα που εσύ μπορείς να κάνεις ώστε ο Θεός να σε αγαπήσει περισσότερο ή λιγότερο απ’ όσο ήδη σε αγαπάει . Ο Θεός σε αγαπάει περισσότερο απ’ όσο εσύ αγαπάς τον εαυτό σου.

Αν στη ζωή σου ψάχνεις την πραγματική αγάπη , την αποδοχή, ένα νόημα ζωής να ξέρεις πως ο Θεός είναι όλα αυτά και το μόνο που θέλει είναι να σε αγαπάει.